Herbata Ekologiczna

[Głosów:0    Średnia:0/5]

Najlepsze herbaty ekologiczne są produkowane z naturalnych surowców, które pochodzą z najczystszych rejonów kraju i świata.

Rośliny zielarskie, owoce i kwiaty uprawiane w rejonach wolnych od zanieczyszczenia powietrza i gleby, są zdrowe i wyjątkowo smaczne. Producenci poddają swoje wyroby certyfikacji oraz podlegają okresowym kontrolom.

Powszechnie stosowane znaki potwierdzające jakość:

• Certyfikat Ekogwarancja PTRE

• Certyfikat zatwierdzenia norm przez Central Committee of Experts HACCP

• Certyfikat zarządzania jakością ISO 9001 : 2000

• Oznaczenie kraju pochodzenia np. rolnictwo UE

Mieszanki ekologicznych herbat powstają z odpowiednich proporcji zasuszonych ziół, owoców i kwiatów. Skład herbat ekologicznych decyduje o tym, jak będą wpływały na zdrowie i urodę. Herbaty z naturalnych zbiorów posiadają szereg właściwości leczniczych, oczyszczających, bakteriobójczych, energetyzujących i odmładzających.

Do produkcji herbat ekologicznych są wykorzystywane naturalne składniami do których należą m.in.:

• szałwia lekarska

• bez czarny

• dzika róża

• dziurawiec

• lipa

• jałowiec

• fiołek

• podbiał

• pokrzywa

• borówka

• babka

Kombinacja ziół z owocami reguluje procesy funkcjonowania organizmu. Herbaty owocowo – ziołowe działają rozgrzewająco i oczyszczająco. Ponadto wspomagają odporność podczas stanów grypowych oraz dostarczają do organizmu witamin.

Najbardziej popularne zestawienia :

• Malina z bzem czarnym

• Jabłko z cynamonem

• Gruszka z goździkami

• Truskawka z dziką różą

• Poziomka z żurawiną

• Wiśnia z aronią

Napar z wyselekcjonowanych kwiatów znakomicie wpływa na cerę, opóźniając proces starzenia. Dodatkowo właściwości relaksujące sprawiają, że ekologiczne herbaty są zbawienne dla ciała i dla ducha. Wysoka jakość herbat ekologicznych sprawia, że mogą być stosowane przez osoby z każdego przedziału wiekowego.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*